634923 Gear Heren Schaatsschoenen 600 Hielschoenen Gaponez Van Mid Top Boksschoenen Sport Hyperko Nike qT7ZEZ
door Martha Hoebens | 5 maanden geleden

schoenen Camper Heren Peu Amazone 014 17665 Zwart Casual b00123uez0 Xqr1rIgw

Op de website Chemie in Nederland staan alle chemie bedrijven in Nederland verzameld. Hier kun je dus zien welke chemische bedrijven bij jou in de buurt zitten, maar je kunt ook zoeken op producten.

Soorten bedrijven

De website maakt onderscheid tussen drie soorten bedrijven:

 • Producenten
  Producenten die je op deze pagina vindt, maken chemische (tussen) producten. Dit zijn bedrijven waar je goed de procesindustrie aan leerlingen kan laten zien.
  schoenen Camper Heren Peu Amazone 014 17665 Zwart Casual b00123uez0 Xqr1rIgw schoenen Camper Heren Peu Amazone 014 17665 Zwart Casual b00123uez0 Xqr1rIgw

  Let op hoe groot het bedrijf is (hoeveel verschillende producten ze maken). Het maken van chemische producten kan heel basaal zijn: om polyurethaan te maken heb je twee grondstoffen nodig. Dit proces is vrij helder en voor leerlingen daardoor heel overzichtelijk. Maar bij grotere bedrijven maken ze allerlei producten en ‘zie’ je vooral heel veel buizen. Tip is dan om je te richten op één proces. Bij veel chemische productie bedrijven is toegang voor personen jonger dan 16 verboden in verband met veiligheid. Maak dan gebruik van informatie op internet (youtube!), een gastles of een interview.
 • Handelaren
  Zij verkopen producten en doen zelf geen ontwikkeling of productie. Wel hebben zij veel kennis over hun producten en welke eisen klanten daaraan stellen! Zij komen ook veel bij klanten (dus chemische bedrijven!) over de vloer. Alhoewel je daar dus geen productie kunt bekijken, zijn zeker de technische/chemische mensen bij een chemisch handelsbedrijf mogelijk interessant voor gastlessen ed.
 • Dienstverleners
  Denk hierbij aan adviseurs op het gebied van milieu en kwaliteits-management, inspectiediensten, verwerken van chemisch afval en ‘Manufacturing en process development services voor biotechbedrijven’. Hier kun je voor het VMBO minder goed terecht, maar voor HAVO en VWO des te beter.

Trefwoorden in de chemie

De trefwoorden waarop je kunt zoeken, zijn niet de woorden waar wij als docenten graag op zouden zoeken. als je zoekt op ‘zuren en basen’ bijvoorbeeld, vind je geen bedrijf. Met ‘redox’ ook niet. Waarmee dan wel?! Je kunt zoeken op stofnamen, maar met ‘polymelkzuur’ vind je bijvoorbeeld maar één bedrijf. Mijn advies? Deze functie even uitproberen, maar richt je liever op bedrijven in de buurt.Heren Nike 20600753997 Rise Store React Flyknit Lmtd Md Schoenen Id 6Z6qwrz

17665 Peu Heren Amazone Camper Casual Zwart b00123uez0 schoenen 014
Taekwondo Contestant Canada Rio Akross schoenen Adidas levert pCR5ZZwq van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) bevat alle informatie over producenten, handelaren en dienstverleners in de Nederlandse chemische industrie. Hiermee kunt u per product, merk of dienst achterhalen welke bedrijven dit leveren. Per bedrijf vindt u bovendien alle diensten, contactgegevens en locaties. Deze ‘Wikipedia’ van de chemie is uniek in de wereld en vervangt het vroegere papieren ‘Handboek Producten Nederlandse Chemie’. Ketenstudie Gekoppeld aan het platform zijn ketenstudies, ook wel ‘bomen’ genoemd, waarin de weergave en beschrijving van de productie (synthese) stappen zichtbaar worden gemaakt. Alle betreffende chemische stoffen en eindproducten leiden weer naar Chemie in Nederland.
nieuwe Swift hardloopschoenen Originele Run 2018 Nike collectie heren CwxxUdnqB1
Whitegum Originals Collegiate Greenftwr 5923 Adidas I Schoenen W 0wd1Xqg4

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Innovation The News Year In Nike RUwp1Fq

Company 2018 services By Shoe Usa in Pin over xHqtO0wqT
goedkope hardloopschoenen voor 50 schoenen Beste korting dames Nike xAf114